joi, 9 aprilie 2009

Necunoscut-Episodul 5

Prezenta a fost facuta in fuga , Catalin a auzit niste nume a colegilor, a facut cunostinta in graba cu restul elevilor s-a auzit clopotelul.Toti au dat buzna pe usa , dirigentele nici nu a apucat sa zica la revedere , toti radeau , zambeau era o stralucire in ochi lor, razele soarelui ce bateau prin geam le incalzea fetele bucuroase.
Catalin se uita in jur si cauta iesirea , trecea pe langa oameni , nu stiau care erau profesori si care erau parinti nu stia cui sa-i spuna buna ziua asa ca saluta pe toata lumea ca sa nu jigneasca pe nimeni.
Iese din curtea scolii si-si cauta drumul spre noua sa casa.Strazile erau pline de elevi ce mergeau sau veneau de la scoala , grupuri intregi de adolescenti care aveau o directie nu asa de bine definita , dar ce conta , erau cu colegii si aveau cine vorbi si rade.
Ajunge la scara , se duce si bate la usa , niciun raspuns.Mai incearca , din ce in ce mai insistent.Un biletel cade din usa.Il ridica si cu un scris de o doamna adevarata era notat:"Sunt la piata, revin".
Pana venea gazda acasa , a luat un loc pe scari , asteptand si cu gandurile pe campuri verzi , incepe sa viseze cu ochi deschisi.Se aud niste pasi , visul ii este intrerupt , credea ca in sfarsit poate intra in casa insa era altcineva si parea un pic dezamagit.Pasii care l-au dezamagit pe Catalin apartineau unei fete cam de aceiasi varsta si ea ca si el se intorcea de la scoala.L-a vazut singur si a incercat sa intre in vorba cu el.
-Buna , pe cine astepti?
-Uh, buna, eu...
-Ce ai patit , de ce vorbesti asa?spune ea zambind.
-Nimic , sunt doar mai timid de felul meu.
-Nu-i nimic , uite eu ma numesc Otilia, pe tine timidule cum te cheama?
-Catalin.
-Dar ce scump esti la vorba , Catalin , apropo incantat de cunostinta.
-La fel.
Deodata timpul s-a oprit in loc in momentul in care ochii ei se intalnesc cu ai lui.Avea o privire sagetatoare iar ochii ei erau de un verde superb , genul de verde pe care-l vezi doar la iarba ce de abia a crescut.Asa usor te puteai pierde in ei si asta a si facut Catalin.Pana cand fata isi revine un pic din transa si-l intreba ironic si intr-un mod glumet.
-La ce te holbezi timidule?
-Huh?raspunse Catalin care inca mai visa.
-La ce te holbezi , spuneam si sa nu ma faci sa repet ca ma supar.
-Ma scuzi , doar ca sunt nou prin zona si e prima data cand te vad , te analizam si ca sa te tin minte.
-Sa ma tii minte , pai de ce, daca eu vreau sa ma uiti?
-Nu-mi dai voie sa te pastrez in gandurile tale?
-Nu , sunt mai egoista de fel si greu ma despart de imaginea mea.
-Oricum nu ai cum sa ma opresti.
Discutia se aprindea insa totul era o gluma pentru ei.Umpleau scara de rasete si de voie buna , insa din ce in ce mai tare se auzi niste pasi greoi.Catalin se duce sa verifice poate e gazda si chiar asa era , pentru ca vroia sa fie un baiat bun a vazut-o cu sacose grele si se grabea sa o ajute.Fara sa-si dea seama a fugit in calea ei si a intrerupt-o pe fata din vorba.O ajuta cu sacosele si ajung in scara insa fata a disparut ca o naluca , fara sa-i dea sansa lui Catalin sa-si ceara scuze ca a intrerupt-o abrupt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu